Podnio ostavku / Konaković: S ponosom odlazim, Sarajevo ostavljam u zdravijem stanju

26. 03. 2018. u 11:21:00 Fena

Shares: 136

Sa ponosom odlazim sa funkcije premijera, a Kanton Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju nego što je bio, sa pretpostavkom da će se nastaviti razvijati - kazao je Feni  Elmedin Konaković koji je danas službeno podnio ostavku na tu poziciju.

Naime, Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS, a prošlog mjeseca je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA). 

Istakao je da je na početku mandata bio je svjestan da ga čeka težak zadatak te da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika sa puno manje posla i boljom plaćom.

Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vlade KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, iako smatra da je neke stvari mogao uraditi bolje.

- Činjenica je da smo pravili greške, ali sve segmente života u Kantinu Sarajevo smo poboljšali, od fundamentalnih problema, vodosnabdijevanja, pasa, sigurnosti, javnog gradskog prijevoza i još mnogo toga - pojasnio je Konaković.

Pohvalio je i dobru saradnju Vlade i Skupštine, ali i pozicije i opozicije, a sve u interesu građana.

Također, Konaković je osnovao je politički subjekt Narod i pravda čiji je osnivački skup održan 22. marta u Domu mladih na Skenderiji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA