Dom mladih prepun: Osnivački skup Konakovićeve stranke okupio brojne ličnosti

Radiosarajevo.ba
Dom mladih prepun: Osnivački skup Konakovićeve stranke okupio brojne ličnosti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Osnivački skup stranke "Narod i pravda"
Nakon više od dva sata kašnjenja zbog saobraćajnih gužvi u glavnom gradu BiH, u prepunom Domu mladih održan je osnivački skup nove političke stranke Narod i pravda.

Među brojnim poznatim ličnostima koje su iskazale podršku bivšem premijeru Kantona Sarajevo i osnivaču stranke pojavio se i bh. glumac Enis Bešlagić.

Bešlagić je se našalio i rekao kako je istjerivanje Elmedina Konakovića iz stranke bilo najbolje što je SDA uradila jer on sada ima za koga glasati.

Kako je i dogovoreno na društvenim mrežama, Konaković je dio govora prepustio upravo popularnom bh. glumcu koji je poznat i po patriotskim govorima, a kojeg je SDP Banja Luka nedavno naumio kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

Bešlagić je rekao kako je narod prepadnut i kako mnogi nisu došli jer čuvaju posao.

"Nije patriotizam kada objavite lijiljane za Dan državnosti, patriotizam je reći za koga si i čemu težiš", poručio je Bešlagić navodeći kako ga je otac, koji je bio u logoru u Busovači, učio da ljude ne dijeli po nacionalnosti.

Tokom svog obraćanja prisutnima Konaković je rekao kako će "Ja nemam lične interese i pristupam Narodu i pravdi" biti moto pod kojim će stranka primati nove članove.

Konaković je poručio kako je sistem nepravedan, te da je tako uspostavljen da potkopava budućnost djece i budućnost države, te se osvrnuo kako ga je sramota govoriti o tome dok u publici sjedi Muriz Memić, navodeći da ima još Muriza u BiH.

Prisutnima su se obratili i Nermin Muzur, Vedad Bukva, te Kemal Ademović.

Prije samog obraćanja osnivača, skup je počeo intoniranjem himne BiH i izvođenjem pjesme "S one strane Plive".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije