Neumski vatrogasci prepušteni sami sebi: I dalje se nadaju pomoći iz zraka

1
Fena
Neumski vatrogasci prepušteni sami sebi: I dalje se nadaju pomoći iz zraka
Foto: Fena / Nije potrebno djelovanje helikoptera OS BiH / Ilustracija

Požar u Neumu još uvijek je aktivan i upućen je zahtjev za pomoć iz zraka – kazao je Feni Marko Tapalović iz Općinske službe za civilnu zaštitu Neum, naglasivši kako trenutno nisu ugroženi stambeni objekti.

Dodao je kako su uputili zahtjev za pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH, jer je dio požara aktivan na nepristupačnom terenu na području planine Žaba.

"Sinoć u kasnim večernjim satima situacija je bila pogoršana. Vatra se širila prema selima Hutovo i Cerevo, međutim to su vatrogasci tokom noći, do ranih jutarnjih sati, uspjeli riješiti. Vatra trenutno ne prijeti kućama, ali je dio požara ostao daleko od cesta gdje se ne može pristupiti vatrogasnom opremom zbog čega smo danas opet zatražili pomoć iz zraka", pojasnio je.

Nakon požara: U Neumu proglašeno stanje prirodne nesreće

Nakon požara: U Neumu proglašeno stanje prirodne nesreće

Istaknuo je kako je i jučer upućen zahtjev za pomoć Oružanih snaga BiH koja je bila dogovorena, ali se helikopter ipak nije pojavio.

"Komuniciramo s Federalnom upravom Civilne zaštite i Oružanim snagama i bilo je dogovoreno da će taj helikopter doći kod nas jučer ujutro, a da bi popodne išao u Konjic. Međutim, jučer se nije pojavio kod nas, a koliko znam ni u Konjicu", poručio je Tapalović.

Kazao je kako je razočaran takvim razvojem događaja te je dodao kako nema informacija zbog čega se helikopter nije pojavio.

"Od jučer ujutro više nam se niko nije javljao, tako da za danas nemam nikakvu informaciju. Na terenu su u ovom trenutku samo neumski vatrogasci", kazao je Tapalović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije