Zatražena pomoć iz zraka! Požari u Neumu i Konjicu i dalje aktivni

3
Fena
Zatražena pomoć iz zraka! Požari u Neumu i Konjicu i dalje aktivni
Foto: Facebook / Požari u okolini Konjica

Požar na planini Žaba u neumskom zaleđu i dalje je aktivan i širi se prema selu Cerovo, izvijestili su u nedjelju iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a.

Trenutno nema prijetnje za stanovništvo i objekte.

Vatrogasci su na terenu, a potreban je angažman helikoptera OS BiH.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Kako se doznaje iz Operativnog centra CZ Konjic, i dalje su aktivni požari na Borcima i Glavatičevu.

Zbog vjetra i nepristupačnog terena situacija na oba požarišta se mijenja u kratkom vremenu, ali trenutno nema opasnosti po stanovništvo niti objekte.

Također je potreban angažman helikoptera OS BiH.

Požar, Borci, dan 20

Požar na Borcima je danas ponovo aktivan usljed visokih temperatura. Danas je 20. dan aktivnosti Protupožarne jedinice Šumarstvo Prenj na ovom požarištu koji je nastao nemarom lokalnog stanovništva prilikom čišćenja privatnih posjeda 20 dana teške i mukotrpne borbe, gašnje požara na strmom terenu, terenu koji je sumnjiv na mine pri temperaturi zraka od 35-40 stepeni i sve to zbog nemara i paljevine prilikom čišćenja privatnog posjeda. Troškovi gašenja su ogromni, od goriva, amortizacije, ljudske snage, a izgorena šuma trpi nemjerljivu štetu. Naša okolina plaća za naš nemar. Naša jedinica i danas u akciji gašenja požara koje je otežano jer je teren na kojem se požar širi sumnjiv na mine. Svi požari na području Konjica u zadnjih 20 dana su izazvani ljudskim faktorom. Neki nenemjerno, a neki i namjerno. Da li ovom ima kraja?

Posted by Protupožarna jedinica Šumarstvo Prenj Konjic on Thursday, August 4, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije