Neum komšijama najpoželjnija destinacija: Srbijanci hrle u BiH na odmor

Radiosarajevo.ba
Neum komšijama najpoželjnija destinacija: Srbijanci hrle u BiH na odmor
Foto: Radiosarajevo.ba / Neum

Zbog izuzetno niske stope broja zaraženih, Neum je ove godine hit turistička destinacija ne samo u našoj zemlji, već i u regiji.

Kada su u pitanju dolasci sa strane, u gradu koji predstavlja jedini izlaz Bosne i Hercegovine na more ovih dana se uglavnom mogu sresti Srbijanci koji su potpuno oduševljeni onim što vide.

Semir Temim, pomoćnik direktora Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona, naveo je za TV Prvu da je u Neumu trenutno mnogo turista iz čitave Srbije.

S obzirom na to da je vrlo aktuelno pitanje povećanja cijena smještaja zbog pandemijske krize, Temim navodi da ne vjeruje da su cijene u Neumu skočile ove godine.

Dodaje da je Bosna i Hercegodina otvorila granice građanima Srbije i da oni mogu doći ne samo u Neum, već i u druge dijelove BiH i to bez ikakvih dodatnih uslova, poput čistog PCR testa, piše B92.

Međutim, mnogi ne vjeruju da će Neum i sljedeće godine biti atraktivna destinacija i da je to ove godine slučaj zbog zatvaranja granica država u kojima srbijanski turisti najčešće ljetuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije