Nešić izveo show u Parlamentu BiH, podigao tri prsta: "Pomaže Bog i selam alejkum"

11
L. M.
Nešić izveo show u Parlamentu BiH, podigao tri prsta: "Pomaže Bog i selam alejkum"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić na press konferenciji održanoj danas, 31. okotobra, je objavio da je dobio dozvolu za pristup tajnim podacima stepena tajno i vrlo tajno. Izveo je show ponovo podižući tri prsta.

Nešića se povezivalo s brojnim kriminalnim ličnostima, a danas on kaže da je stavljena tačka na to. On je pročitao sadržaj rješenja koje je dobio od sigurnosnih agencija, uključujući i OSA-u.

"Ne postoji sigurnosna smjetnja za pristup tajnim podacima stepena tajno i vrlo tajno. Želim da kažem da su ovo dale sigurnosne agencije i OSA. Time stavljamo tačku na još jednu špekulaciju i povezivanje mene sa bilo čim.

Najveći romski praznik: Pogledajte kako je protekao Đurđevdan u Sarajevu

Najveći romski praznik: Pogledajte kako je protekao Đurđevdan u Sarajevu

Nažalost, neki ljudi zarađuju novac na taj način da ljagaju druge ljude, ne birajući ni sredstva ni postupke, ne vodeći računa da li time ugrožavaju i sigurnost lica na pozicijama, da li ugrožavaju sigurnost moje porodice i moje djece", istakao je Nešić.

Rekao je da u Bosni i Hercegovini postoji opasnost od terorističkog napada. Komentirao je i rat na Bliskom istoku i stradanju civila u Pojasu Gaze.

"Imam i ja emociju prema tome šta se tamo dešava. Makar mi ovdje trebamo slati poruke mira jer mi ovdje znamo šta je rat", rekao je Nešić.

Nenad Nešić Tužilaštvu BiH predao informacije o Christianu Schmidtu

Nenad Nešić Tužilaštvu BiH predao informacije o Christianu Schmidtu

Rekao je da nije ni s kim u sukobu, a da su sigurnosne agencije ocijenile da je njegova sigurnost ugrožena.

"Što se mene tiče mogu da idu kući. Ne bojim se nikog pod ovim nebeskim svodom, pa ni Đorđa Ždrale. Najmanje se bojim međunarodnih predstavnika", kazao je Nešić.

Komentirao je i visokog predstavnika Christiana Schmidta i nazvao ga ponovo 'lažnim visokim predstavnikom'.

"Neka što prije ode u Njemačku, posjetit ću ga tamo ako me bude htio primiti", rekao je Nešić.

Komentirao je i osvjetljenje na Trebeviću u bojama zastave bh. entiteta RS te rekao da to nikome ne treba smetati jer ni njemu ne smeta zastava koja je iza njega (op.a. zastava Bosne i Hercegovine). Zatim je podigao tri prsta i rekao da uvažava i sve pozdrave u BiH: "Pomaže Bog, Selam alejkum".

Nenad Nešić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Nenad Nešić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije