Isak poslao Nešiću dva važna dokumenta i poručio: "Nenade, educiraj se! Dođi kod mene na obuku"

10
Radiosarajevo.ba
Isak poslao Nešiću dva važna dokumenta i poručio: "Nenade, educiraj se! Dođi kod mene na obuku"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ramo Isak, Nenad Nešić

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak odgovorio je na prozivke ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kojem je poručio da o principu presumpcije nevinosti i krivnji može govorit tek kada počne poštivati presude domaćih i međunarodnih sudova za genocid počinjen nad Bošnjacima.

"Ministru Nešiću trebalo bi biti poznato da je Sud Bosne i Hercegovine potvrdio optužnicu protiv predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika za krivično djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH. Ja ne želim gubiti vrijeme i pojašnjavati ministru Nešiću krivično zakonodavstvo jer cijenim kako je njegova obaveza da poznaje pojmove i procese.

Također, suludo mi je da kolegu Nešića učim čitanju jer to su stvari koje se uče u osnovnoj školi. Ja sam federalni ministar unutrašnjih poslova i naravno da neću ja "uhapsiti" Milorada Dodika. Pa gdje ste ministre vidjeli bilo kojeg ministra da nekoga hapsi? Da ste pročitali moju reakciju i da poznajete način rada službi sistema sigurnosti to bi Vam bilo jasno.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Ako Sud Bosne i Hercegovine izda naredbu da se Milorad Dodik liši slobodeFederalna uprava policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova izvršit će tu naredbu. Isto kao što će je izvršiti i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a koja je upravna organizacija u sastavu ministarstva kojim rukovodite. Hoćete li ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine, reći da će se SIPA oglušiti na naredbu Suda BiH?

O presumpciji nevinosti i utvrđenoj krivnji Milorada Dodika ili bilo koga drugog možete govoriti tek kada počnete poštivati presude domaćih i međunarodnih sudova za genocid počinjen nad Bošnjacima.

Isak odgovorio Dodiku: 'Ne bojimo te se, niko si i ništa, a i Vučić će te pustiti niz vodu'

Isak odgovorio Dodiku: 'Ne bojimo te se, niko si i ništa, a i Vučić će te pustiti niz vodu'

A što se tiče, kako kažeš 'bildanja' – Nenade, pozivam te da dođeš kod mene na obuku iz samoodbrane, pošto sam instruktor i majstor borilačkih vještina, kako bi napokon mogao bez straha hodati našom lijepom Bosnom i Hercegovinom u kojoj je RS jedan od dva entiteta", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Ministar Isak danas je uputio ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadu Nešiću kopiju Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i Izvještaj o negiranju genocida u Srebrenici 2023 koji je sastavljen za potrebe i u ime Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, a sve s ciljem edukacije ministra Nešića s krivičnim zakonodavstvom posebno u dijelu koji se odnosi na zabranu negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije