Nervozni Dodik odgovorio na poruku Američke ambasade i uputio nove optužbe na račun Murphyja

9
Radiosarajevo.ba
Nervozni Dodik odgovorio na poruku Američke ambasade i uputio nove optužbe na račun Murphyja
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik, Michael Murphy

"Separatistička retorika Milorada Dodika i njegove prijetnje odcjepljenjem od Bosne i Hercegovine su opasne, a njegovo destabilizirajuće djelovanje imat će negativne posljedice ne samo za njega, već i za sve građane ove zemlje gdje god da žive. Njegova retorika i postupci doveli su u opasnost europsku perspektivu BiH, njenu demokraciju i ekonomiju."

Saopćeno je ovo danas, 1. decembra 2023, iz Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Kompletnu poruku Ambasade, na čijem je čelu Michael Murphy, možete čitati OVDJE, a ekspresno se s porukom za ambasadora oglasio - u svom stilu - i predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Analiza: Kakva je Putinova uloga u Čovićevoj blokadi "Južne interokonekcije"?

Analiza: Kakva je Putinova uloga u Čovićevoj blokadi "Južne interokonekcije"?

"Gospodine Marfi", piše laktaški vožd na društvenim mrežama, "onaj ko vam je pisao izjavu, očigledno je opisao Vas, a Vi ste u taj opis ubacili moje ime. Vaši postupci i retorika su opasni po BiH".

"Vaše djelovanje je neprijateljsko prema svim građanima BiH. Vi urušavate suverenitet BiH jer joj namećete tutora i pretvarate je u protektorat. Vi rušite Ustav BiH podržavajući suspendovanje parlamenta kao vrhovne i jedine zakonodavne vlasti. Vi BiH činite sve ono loše za šta optužujete druge", zaključio je očigledno nervozni Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije