Nermin Nikšić poručio britanskom ambasadoru: Niste reagirali kad su bili respiratori

4
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić poručio britanskom ambasadoru: Niste reagirali kad su bili respiratori
Foto: Radiosarajevo.ba / Nikšić i Field

Gradska organizacija SDP-a Banja Luka već je formirala liste za predstojeće lokalne izbore, a ono što je zaparalo oko mnogima jeste činjenica da se kraj svake kandidatkinje nalazi i informacija koliko ima djece za razliku od muškaraca na listi uz čija imena se nalaze profesionalna ostvarenja.

Kritikama na društvenim mrežama pridružio se i britanski ambasador u našoj zemlji Matthew Field čija kritika predsjedniku SDP-a, prema svemu sudeći, nije dobro sjela.

Naime, Nermin Nikšić se nedugo nakon što je vidio kritiku Fielda oglasio na Facebooku pojasnivši da je ponosni otac kćerke i sina te djed jednog unuka. Također, izrazio je nadu da nije nikoga uvrijedio ili diskriminirao.

"Moram reći da su mi promakli statusi uvaženog ambasadora Velike Britanije, Nj. E. Matthewa Fielda, o pljački na respiratorima, svjedočenjima političara o kupovini gradonačelničke pozicije u Sarajevu, odbijanju Vlade FBiH da provodi zakon o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala iako im uredno svake godine Britanska vlada daje finansijsku podršku. Nisam zapazio ni status o Dodikovom javnom ismijavanju međunarodne zajednice, kriminalu oko nabavke poljske bolnice, HDZ-ovom insistiranju na rasističkom konceptu izbora, itd. Ipak, nije mi promakla kritika ambasadora Fielda što su u jednoj organizaciji SDP-a, pojedine kandidatkinje, pored ostalog, odlučile da sa ponosom istaknu i da su majke", napisao je vidno ljuti Nikšić.

Radi boljeg uvida u kompletnu situaciju, ambasador Field je na svom Twitter nalogu napisao da bi mu bilo drago vidjeti i kandidate muškarce sa navedenim detaljima o porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije