Nebojša Vukanović: Rudnici i litijum kao prćija Orbana, Dodika i njihovih zetova

14
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović: Rudnici i litijum kao prćija Orbana, Dodika i njihovih zetova
Foto: RTRS / Sastanak Dodika i Orbana

Zastupnik u Narodnoj skupštini manjeg bh. entiteta RS Nebojša Vukanović je danas, 5. aprila, objavio novi tekst na svom blogu, u kojem komentariše odluku predsjednika ovog entiteta Milorada Dodika da uruči premijeru Mađarske Viktoru Orbanu tzv. 'orden 9. januara', nazvan po neustavnom prazniku. 

Kako piše Nebojša VukanovićOrban je u Banjoj Luci od Dodika dobio mnogo više od ordena. 

"Orban je u Banjoj Luci dobio orden, ali i rudnike, koncesije i dozvole za eksploataciju naših rudnih bogatstava na Majevici, Ozrenu, Jezeru, Podrinju, izgradnju energetskih objekata i tihu privatizaciju našeg najvećeg blaga.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Ne pitajući nikog, bez ikakvih, bar formalnih saglasnosti institucija, Vlade, Narodne skupštine ili Komisije za koncesije RS, Dodik danas dijeli Mađarima i povratimu Orbanu imovinu i prirodne resurse RS kao da se radi o njegovom mirazu i prćiji", piše predsjednik stranke Za pravdu i red. 

Vukanović je otkrio i da će "Mađarima biti date koncesije na kopanje litijuma i obojenih metala na Majevici, Ozrenu i drugim lokacijama, te koncesije na elektro-energetske kapacitete", te da je već poznato ko će ove poslove preuzeti. 

Dodik se sastao s Orbanom u Banjoj Luci, uručio mu orden povodom neustavnog 9. januara

Dodik se sastao s Orbanom u Banjoj Luci, uručio mu orden povodom neustavnog 9. januara

"Niko nije javno saopštio, ali se podrazumjeva, da će poslove iz sjene voditi Orbanov zet Ištvan Tiborz, jedan od najbogatijih Mađara koji je paravan za kapital Orbana i koji već u Beogradu 'investirao' i kupio objekte vrijedne više stotina miliona eura", piše Vukanović. 

Vukanović je napravio i poveznicu između porodica ova dva političara, te piše: "Kao što Dodik ima uspješnog zeta koji pravi dobru đedovu rakiju, ćerku ugostitelja, sina informatičkog stručnjaka, sestriće koji vode nacionalni fudbal, sina košarku, bogate i 'uspješne' kumove, koji su postali milioneri od narodnih para, tako je i Viktor Orban stvorio mađarsku elitu od svoje porodice i funkcionera njegove stranke Fidezs, pa se ne treba čuditi zašto snažno drži leđa Dodiku, jer sličan se sličnom raduje." 

Za kraj, dodaje, narodu na kraju ne ostane mnogo. 

"I dok se dobro namire zetovi i druga rodbina moćnika koji krckaku milione i krčme narodnu imovinu, narodu neće ostati ni kosti da oglođu nakon velikog pira, ukoliko i dalje budu ćutali i nijemo posmatrali otimačinu i pljačku, koja je uzrok svih problema", napisao je Nebojša Vukanović na svom blogu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije