Nebojša Vukanović 'osvanuo' na letcima u Trebinju: Pojasnio o čemu se radi

4
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović 'osvanuo' na letcima u Trebinju: Pojasnio o čemu se radi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nebojša Vukanović

U Trebinju su se danas, 30. marta, pojavili plakati koji političara Nebojšu Vukanovića zovu 'američkim korisnimi idiotom', što je on i komentarisao na svom blogu.

Tokom sjednice Narodne skupštine manjeg bh. entiteta RS koja se održala u četvrtak, 28. marta, predsjednik RS Milorad Dodik je, pored svog neustavnog djelovanja, govorio i o Nebojši Vukanoviću kao 'američkom korisnom idiotu'. 

Samo dva dana poslije su se u Trebinju, gradu u kojem živi Vukanović, osvanuli letci gdje se on naziva upravo tako, uz fotografiju sa zastavom Sjedinjenih Američkih Država.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

To je komentarisao Nebojša Vukanović na svom blogu, gdje je napisao: "Nevjerovatan je strah režima, koji je u velikoj panici, što pokazuju plakati i flajeri koji su jutros osvanuli u Trebinju.

Gradski odbor SNSD-a Trebinje po nalogu Luke Petrovića odštampao je na aparatima Hidroelektrana na Trebišnjici i Elektroprivrede RS hiljade flajera i plakata, koji su tokom noći postavljeni u cijelom gradu i svim gradskim naseljima. Aktivisti SNSD su dijelili plakate na kojima je moja fotografija uz poruku da sam tobože američki korisni idiot, a sve je ispratila Herceg televizija i drugi Lukino režimski mediji.

Plakati o Nebojši Vukanoviću, Trebinje
Foto: Nebojša Vukanović Info: Plakati o Nebojši Vukanoviću, Trebinje

Sve je dio osmišljene akcije režima i vladajuće Partije, koju je na Posebnoj sjednici pokrenuo Dodik, plasirajući iznova stare otrcane spinove i laži o nekakvim stranim plaćenicima, u koje više ne mogu povjerovati ni mala djeca, osim ostrašćenih članova SNSD-a, koji mi intenzivno pišu i prijete poslednjih dana, od Dodikovog sramnog istupa u Skupštini, a vrlo vjerovatno je i taj pritisak i prijetnje dio kampanje zastrašivanja i provociranja moje reakcije", napisao je Vukanović. 

Pored toga, podsjetio je na Krivični zakon Bosne i Hercegovine, specifično član 150., u odjeljku koji se naziva 'Ugrožavanje sigurnosti'. 

"Da imamo pravnu državu i da se poštuju zakoni, zbog jezika mržnje, otvorenih poziva na fizičko nasilje i napade, koje je Dodik javno uputio sa skupštinske govornice pozivajući ljude da me fizički napadnu, kao i nastavka kampanje etiketiranja, stavljanja mete na čelo, gnusnih laži i kleveta, on i ostali odgovorni, njegovi saradnici, bili bi procesuirani i kažnjeni od strane nezavisnog pravosuđa, al samo kod nas ono služi da se progone i kažnjavaju oni koji govore istinu", napisao je Vukanović.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Podsjetimo, pored optužbi na račun Vukanovića, Dodik je najavio brojne neustavne i antidržavne zaključke, među kojima je i tzv. 'Izborni zakon RS'.

Ustav Bosne i Hercegovine jasno kaže da su izbori i provođenje istih nadležnost države BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije