Nebojša Vukanović: 'Objavio me New York Times prije RTRS-a'

5
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović: 'Objavio me New York Times prije RTRS-a'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nebojša Vukanović

Zastupnik u Narodnoj skupštini manjeg bh. entiteta RS Nebojša Vukanović (Pravda i red) objavio je na svom blogu novi tekst, a tiče se njegovog razgovora s uglednim The New York Times-om. 

Naime, ovaj list je kontaktirao Vukanovića zbog teksta o Bosni i Hercegovini, a kojeg možete pronaći OVDJE

Nebojša Vukanović je imao zanimljiv komentar, kojeg objavljujemo u cijelosti: 

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

"Informacija i vijest za rubriku vjerovali ili ne. Zvuči čudno i nemoguće, ali prije sam bio sagovornik, dao intervju i izašao u čuvenom New York Times-u nego u Glasu Trebinja ili RTRS-u. Nedavno sam dao opširan intervju novinaru New York Times-a Andrew Higginsu, na temu političke i demografske situacije u BiH, masovnom egzodusu stanovništva i pražnjenju malih i zapostavljenih opština na istoku RS, a pored građana sagovornik u autorskom tekstu je i američki ambasador u BiH Michael Murphy. 

Svaki komentar je suvišan, jer je nevjerovatno da se rad primijeti i da se stavovi i rad primijete u Americi, New Yorku ili Teheranu, gdje me zovu da gostujem i govorim o međunarodnim odnosima i stanju u BiH, a ne mogu da dobacim do javnog glasila Radio i Glasa Trebinja iz svoje ulice, koje je od mog stana udaljen svega 25 metara!?"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije