Nebojša Vukanović objavio pismo studenata iz Banja Luke: 'Sedam dana smo bez tople vode'

3
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović objavio pismo studenata iz Banja Luke: 'Sedam dana smo bez tople vode'
Foto: Printscreen / Nebojša Vukanović

Zastupnik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta RS Nebojša Vukanović podijelio je pismo koje je dobio od nezadovoljnih studenata koji žive u studentskom domu 'Nikola Tesla' u ovom gradu. 

Pismo koje je objavio Nebojša Vukanović prenosimo u cijelosti: 

"Poštovani gospodine Vukanoviću, 

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Obraćamo Vam se kao grupa ogorčenih studenata kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo i upozorili javnost na nedopustivu situaciju koju doživljavamo. Naime, želimo podijeliti s Vama i javnosti naše iskustvo vezano za neljudske uslove u kojima smo primorani živjeti.

Naime, već više od sedam dana u studentskom domu 'Nikola Tesla' Banja Luka uopšte nema tople vode, a kao što svi dobro znamo ljeto je već odavno prošlo i to uopšte nisu uslovi za normalan život jednog čovjeka u dvadeset i prvom vijeku!

Mora se priznati novu generaciju studenata koji su se uselili početkom sedmice dočekali su zaista divni uslovi, toliko divni da požele odmah pobjeći odavde! A kao vodi se briga o studentima?!
Niko nema informaciju kada će topa voda doći, ali zaista kakav je to kvar koji traje već toliko dugo?! Šta je u pitanju, da li žele uštedjeti na nama?! Na štetu našeg zdravlja i života uopšte?! Ovo je samo mali dio naših problema sa kojim se suočavamo svakodnevno!

Pozivamo sve nadležne institucije, kao i novinarsku zajednicu da istraži ovu situaciju. Želimo da se ova nepravda javno otkrije i te da imamo bar one osnovne uslove dostojne čovjeka! Studiranje bi trebalo biti vrijeme za sticanje znanja i za razvoj, a ne za suočavanje s ovakvim problemima!
 
Pozdrav i svako dobro, ogorčeni studenti", stoji u pismu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije