Nebojša Vukanović optužio Milorada Dodika: 'Slavi etničko čišćenje, rat i stradanje'

5
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović optužio Milorada Dodika: 'Slavi etničko čišćenje, rat i stradanje'
Foto: Printscreen / Nebojša Vukanović

Zastupnik u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta RS Nebojša Vukanović žestoko je kritikovao predsjednika ovog entiteta Milorada Dodika zbog njegovog pisma upućenog predsjedniku Azerbajdžana Ilhamu Aliyevu.

Nebojša Vukanović je posebno naglasio činjenicu da većinu armenskog stanovništva čine pravoslavci, te da je jedini razlog zašto je Dodik odlučio da podrži Aliyeva jeste nada da će mu dati novac i kredite, piše Vukanović na vlastitom blogu. 

Dalje, kaže Vukanović, Dodik je samo prije nekoliko godina imao potpuno drugu priču. Odlazio je na obilježavanje godišnjice armenskog genocida, pisao rezolucije o njihovom stradanju, dok sada, kako kaže zastupnik u NSRS, slavi rat, etničko čišćenje i stradanje. 

Lopovima i dalje ni traga: Pronađen motocikl koji je korišten u krađi 500.000 KM

Lopovima i dalje ni traga: Pronađen motocikl koji je korišten u krađi 500.000 KM

"Ovo je veliko nacionalno poniženje, velika sramota i bruka za RS i srpski narod, jer nikako se ne smije podržavati bilo kakva agresija i etničko čišćenje, jer su Srbi u prošlosti preživjeli ustaški genocid, velika stradanja i strahote", navodi Vukanović. 

Vukanović je kritikovao i Srpsku pravoslavnu crkvu zbog toga, kako sam kaže, "što niko nije pokrenuo akciju pomoći pravoslavnim Armencima, i što se daju ordenja i nagrade Uzurpatoru i njegovim satrapima koji slave i hvale stradanje i progon pravoslavne braće Armenaca, čija je sudbina veoma slična sudbini Srba."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije