Vukanović pita: Šta je pozadina novog Dodikovog obećanja i lažne investicije u Trebinju?

5
Radiosarajevo.ba
Vukanović pita: Šta je pozadina novog Dodikovog obećanja i lažne investicije u Trebinju?
Foto: Printscreen / Potpisivanje sporazuma

Ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić i direktor trebinjskog preduzeća 'Nugo holding' Jovan Andrić, potpisali su ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju investicionog projekta u Trebinju.

Iz Norveške u Trebinje je došao izvjesni Miloš Andrić koji je obećao izgradnju apartmanskog naselja za turiste i investiciju vrijednu 300 miliona maraka, a zanimljivo da njegova firma, koja je investitor, Brova holding, nema nijednu marku prihoda, posluje sa gubitcima i nije likvidna.

Iz opozicije poručuju da se radi o još jednom predizbornom projektu od kojeg, kao po običaju, neće biti ništa. 

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Predsjednik Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović, podsjeća javnost da je Jovan Andrić, potpisnik dokumenta o kupovini zemljišta i direktor "Nugo holdinga", 2010. godine uhapšen zbog prevoza 29 kilograma skanka.

"Javnost treba da zna da se radi o bivšem vozaču uhapšenom zbog toga što je kolima hitne pomoći vozio preko 20 kilograma droge. Firma koja se pojavljuje kao investitor, Brova holding iz Norveške zadnje tri godine nije imala prihoda, nema zaposlenih radnika i od početka posluje sa gubitkom.

Ista je situacija i sa kćerkom firmom koja je osnovana u Trebinju, koja nema kapital, registrovana je u podrumu kuće. To je kopija prevare koja se zvala „Trebinje resort“ kada su Dobroslav Ćuk i Dodik obećavali dvije milijarde maraka investicija i da će zaposliti 11 hiljada ljudi

", pita zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije