"Ne znam kako je to samo Sattler čuo": Prva reakcija iz RS-a na dokument o dogovoru

7
Radiosarajevo.ba
"Ne znam kako je to samo Sattler čuo": Prva reakcija iz RS-a na dokument o dogovoru
Foto: Vlada RS / Radovan Višković

"Ne znam odakle sad takva vrsta insinuacija da se pojavulje u javnosti i da se sada to planira. Bio sam na sastanku, i gospodin Sattler je bio na sastanku, bilo nas je 20 unutra i ne znam kako je samo on čuo tu vrstu priče, a mi ostali nismo to čuli. Ne znam šta to treba da znači", rekao je danas premijer RS Radovan Višković.

Višković je ovo prokomentirao nakon što je u medijima danas objavljen dokument koji navodi kako je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta.

Ovaj zvaničnik Evorpske unije usaglasio je s Dodikom i da zaključci stupe na snagu šest mjeseci kasnije.

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Višković je dodao da "im vjerovatno smeta što država Mađarska, predsjednik i svi ljudi koji predstavljaju državu Mađarsku daju pravo, ili daju podršku RS u smislu da smo u pravu", rekao je premijer RS.

Kazao je da nije urodilo plodom ono što, kako kaže, Sattler i neki njegovi prijatelji misle da bi trebalo provoditi u entitetu RS, tj. da ni inicijativa šefice Njemačke diplomatije nije prošla na jučerašnjem sastanku u Briselu.

Prokomentarisao je i činjenicu da još uvijek nije dobio poziv Tužilaštva BiH o pomenutoj sjednici - kaže, time nije opterećen: 

"Nisam ništa radio van Ustava, van dejtonskog okvira, van ustava BiH i Ustava RS. Radio sam po nalogu Narodne skupštine, nemam niti jedan razlog da o tome uopšte razmišljam."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije