Naša stranka za novu ministricu pravde u KS predložila Darju Softić Kadenić

0
Radiosarajevo.ba
Naša stranka za novu ministricu pravde u KS predložila Darju Softić Kadenić
Foto: Naša stranka / Darja Softić Kadenić

Darja Softić Kadenić kandidatkinja je Naše stranke za ministricu pravde u Vladi Kantona Sarajevo – odlučio je jednoglasno na održanoj sjednici Kantonalni odbor Naše stranke u Sarajevu.

Darja Softić Kadenić rođena je 1982. godine i zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo.

Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svoj drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji.

Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Udata je i majka dvoje djece.

"Došao je trenutak u mom životu u kojem sam trebala odlučiti - da li ostati na ugodnoj poziciji i posmatrati stvari sa strane, ili preuzeti odgovornost i radi naše djece pokušati nešto poboljšati. Ne želimo da više vodimo razgovore o tome hoće li nam djeca ostati U Bosni i Hercegovini. Zbog toga sam odlučila da pokušam nešto promijeniti. Svoju ekspertizu i kapacitete želim staviti na raspolaganje Vladi Kantona Sarajevo, kao i građankama i građanima. Nastavit ću dobre prakse ministrice Brčić, radujem se izazovima koje me čekaju”, poručila je Softić Kadenić.

Podsjećamo, Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja će tu dužnost obavljati do prvog juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije