Naša stranka pregovaračima: Borili ste se za fotelje, a ne za državu

5
Radiosarajevo.ba
Naša stranka pregovaračima: Borili ste se za fotelje, a ne za državu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Iz Naše stranke su poručili da - umjesto da nas približi evropskim standardima - proces pregovora, zajedno sa njegovim sadržajem, samo je balkanizirao međunarodnu zajednicu, a našu zemlju udaljio od Evrope.

"Pozivamo neumske aktere da se vrate u Parlament, te konačno izjasne o jedinom živom prijedlogu u parlamentarnoj proceduri - prijedlogu Naše stranke koji garantuje punu ravnopravnost svih građana i naroda, uz istovremeno poštivanje kolektivnih i individualnih prava", naveli su danas u saopćenju, te dodali:

"Također pozivamo međunarodne zvaničnike da prestanu iznova nuditi modele od kojih profitiraju samo oni koji su Bosnu i Hercegovinu i doveli u ovo stanje. Takav pristup je proteklih 25 godina samo doveo do bacanja novca i vaših i naših građana."

Izraelski ministar poziva na sankcije protiv Irana: "Moramo ih zaustaviti prije nego bude kasno"

Izraelski ministar poziva na sankcije protiv Irana: "Moramo ih zaustaviti prije nego bude kasno"

"Da im je u takvom procesu bilo stalo da urede Izborni zakon kako svima u BiH odgovara, razmatrali bi i naš prijedlog kojim se u Parlamentu bira jedan predsjednik koji je rezultat dogovora i konsenzusa, a Dom naroda deblokira. Ovako se na štetu građana pokušao riješiti problem pojedinih političara koji nemaju kapacitet da budu izabrani, a traže zakonsku obavezu vlastitog izbora. Niti su se borili za svoje etničke skupine, ni za Bosnu i Hercegovinu, već isključivo za svoje fotelje. To su vam rekli i ljudi koji su kroz Skupštinu građana - projekat koji ste vi finansirali, a odmah potom izignorisali: Vrijeme je za jednog predsjednika, sa ceremonijalnim ovlastima, te racionalizaciju uloge Doma naroda.

Stoga je vrijeme da se rasprava o Ustavu Bosne i Hercegovine vrati na jedino prikladno mjesto - Parlament Bosne i Hercegovine", zaključili su u Našoj stranci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije