Naša stranka: Pozivamo EU da obustavi pregovore!

12
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Pozivamo EU da obustavi pregovore!
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Naša stranka (arhiv)

Današnja odluka Doma naroda da blokira razmatranje tri antikoruptivna zakona sa liste 14 prioriteta za EU kandidatski status predstavlja udarac evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine, ali i dodatni dokaz potpune odnarođenosti aktuelne vlasti, saopćeno je iz Naše stranke.

"Nakon što je inicijativa Naše stranke, koja je uključivala ogromne napore te blisku koordinaciju i saradnju sa drugim opozicionim strankama iz oba entiteta, rezultirala usvajanjem evropskih zakona u Predstavničkom domu prošle sedmice, Dom naroda je danas opet zaustavio evropski put Bosne i Hercegovine.

Najporaznija je činjenica da je tome presudio četvrti glas SNSD-a, koji im je prije tri i po godine dala SDA, kada su poslanici te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske svoje povjerenje dali Dušanki Majkić, umjesto Mladenu Ivaniću. Parola „tri nije četiri“ tako je danas dobila svoj najtužniji epilog u Domu naroda državnog parlamenta, kažu u Našoj stranci.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Naša stranka stoga poziva i međunarodne zvaničnike da obustave sve pregovore o svim pitanjima sa samoproklamovanim nacionalnim poglavicama – Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem – koji snose odgovornost što Bosna i Hercegovina već duže od šest godina čeka kandidatski status, te da svu energiju usmjere u pravcu osiguranja održavanja oktobarskih izbora.

Ti izbori su jedina nada da će građani Bosne i Hercegovine ući u Evropsku uniju ostajući u svojoj zemlji umjesto kroz selidbu u Austriju i Njemačku.

Ti izbori su jedina nada da na vlast dođu snage kojima evropski zvaničnici ovih dana zdušno čestitaju na uspjehu na evropskom putu u Predstavničkom domu prošle sedmice, dok istovremeno pregovaraju o etničkim rješenjima s onima koji su odgovorni za današnji fijasko na tom istom putu", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije