Narod i pravda Općine Centar: "Držimo se procedura, a kada donesemo odluku ona će biti javna"

5
Radiosarajevo.ba
Narod i pravda Općine Centar: "Držimo se procedura, a kada donesemo odluku ona će biti javna"
Foto: Narod i pravda / Narod i Pravda izdali saopćenje

Općinska organizacija Naroda i Pravde Centar obavila je razgovore sa svim kandidatima za načelnika Općine Centar, izuzev Srđanom Mandićem, a u skladu sa ranije iznesenim stavovima organa.

Razgovori su obavljeni kako bi kandidati za načelnike imali priliku da predstave svoje planove i programe i odgovore na pitanja članova i kandidata Naroda i Pravde, a s ciljem dobijanja detaljnijeg uvida i donošenja odluke o podršci statutarnih organa nekome od kandidata.

Podsjećamo, iz Naroda i pravde, u julu 2024. godine, dato je saopćenje u kojem se navodi da "Narod i pravda Centar će u narednom periodu, isključivo na osnovu ponuđenih programa ostalih kandidata za načelnika, a koji budu najsličniji principima NiP-a, odlučiti kome će dati podršku. Dakle, tek nakon što sagledamo predstavljene programe kandidata, odlučit ćemo kome ćemo dati podršku”. U ovoj izjavi su ponovili stav kako sigurno neće dati podršku aktuelnom načelniku Općine Centar, Srđanu Mandiću.

Sarajevo je ponovo domaćin važnog regionalnog takmičenja karate klubova

Sarajevo je ponovo domaćin važnog regionalnog takmičenja karate klubova

"Mandiću definitivno nećemo dati podršku jer je izigrao sarajevski dogovor i počinio niz nezakonitih radnji u ovom mandatu".

"Ovim putem Narod i Pravda Centar prije svega iskazuje žaljenje što je dovedena u situaciju da kao stranka sa najvećim brojem vijećnika i najaktivnijim i najproduktivnijim klubom u Općinskom vijeću u proteklom mandatu nje bila u prilici ponuditi svog kandidata za načelnika, zbog poštivanja koalicijskog dogovora između stranaka Trojke u KS.

S obzirom na takvu situaciju održani su sastanci sa svim kandidatima i u narednim danima zvanični organi stranke NiP Centar će odlučiti kome će dati podršku.

Elmedin Konaković: 'Dodik ide na sud i šuti, to je dokaz koliko smo ojačali institucije'

Elmedin Konaković: 'Dodik ide na sud i šuti, to je dokaz koliko smo ojačali institucije'

NiP Centar u skladu sa Statutom stranke, ali primarno zbog obaveze prema građanima polaže pravo da u interesu lokalne zajednice izabere kandidata za kojeg smatra da će uraditi najbolji posao u naredne četiri godine.

Ovim putem još jednom napominjemo da su sve informacije o tome da je ova Organizacija odlučila dati podršku, a koje se proteklih dana pojavljuju u medijima, samo špekulacije i spinovi koji se puštaju iz ko zna kojih centara i razloga.

NIP Centar nastavit će postupati u skladu sa Statutom i uz puno uvažavanje Predsjednika i organa stranke. Očito neki zlobnici pokušavaju da iskoriste svaku pa i ovu situaciju kako bi stvorili jaz u samoj stranci prikazujući kako je NIP centar odmetnuta organizacija - što oštro demantujemo i osuđujemo. Naravno, zadržavamo pravo da mislimo svojom glavom i obavezu da se borimo za ispravne principe koje je postavio NiP kako u svojim tako i potpisanim koalicijskim dokumentima, te da u tome ustrajavamo.

Obavezali smo se da ćemo popravljati stanje i suprostavljati se i riječima i djelima s onim s čim se ne slažemo i za šta imamo neoborive argumente da nije ispravno. U protivnom, čemu bi onda bila svrha krilatice "vraćamo povjerenje narodu i obećavamo da ćemo biti pravedni", navode iz NiP-a Općine Centar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije