Elmedin Konaković: 'Dodik ide na sud i šuti, to je dokaz koliko smo ojačali institucije'

13
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković: 'Dodik ide na sud i šuti, to je dokaz koliko smo ojačali institucije'
Foto: PR tim / Elmedin Konaković u Hercegovini

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, u sklopu kampanje za Lokalne izbore, posjetio je Hercegovačko-neretvanski kanton. Konaković je, osim stranačkih aktivnosti, posjetio i kompaniju namjenske industrije IGMAN d.d. Konjic, saopćili su iz stranke Narod i Pravda.

Riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti ministra vanjskih poslova kompaniji koja je lider u proizvodnji malokalibarske municije sa 1.430 zaposlenih i godišnjim prihodima od oko 160 miliona KM. U okviru posjete razgovarao je sa novoizabranim rukovodstvom, između ostalog, o izazovima sa kojima se fabrika susreće u poslovanju, o stanju koje su zatekli, te o planovima koje planiraju sprovesti kako bi unaprijedili kompaniju.

"Ministarstvo na čijem sam čelu će u punom kapacitetu koristiti svoje nadležnosti kako bi, kroz angažiraniji diplomatski pristup, kompaniji od državnog interesa olakšavali poslovanje na ciljanim tržištima" izjavio je tokom posjete ministar Elmedin Konaković.

Policija objavila detalje akcije u Autocestama FBiH: 'Koruptivna djela prilikom izgradnje autoputa'

Policija objavila detalje akcije u Autocestama FBiH: 'Koruptivna djela prilikom izgradnje autoputa'

Nakon posjete Igmanu, ministar je posjetio kancelariju Naroda i Pravde u Konjicu, te sa kandidatima razgovarao o pripremama za lokalne izbore. "Ljudima moramo predstaviti jasne planove i programe koje smo pripremili za unapređenje lokalne zajednice, a uz timski i predan rad, vjerujem da rezultat neće izostati", kazao je Konaković. Konakovića je u Čapljini dočekao predsjednik Općinskog vijeća Čapljina te kandidati Naroda i Pravde na predstojećim izborima.

Nakon kratke šetnje i razgovora sa kandidatima uputili su se u Opličiće gdje se Konaković sastao sa poljoprivrednicima tog mjesta. Nakon sastanka sa poljoprivrednicima na putu za Mostar delegacija je proučila fatihu i odala počast kod spomenika civilnim žrtvama rata na Bivoljem Brdu.

"Evropska unija nam je otvorila svoja vrata. Imamo priliku da svoje tržište koje je malo i slabo integrišemo u evropsko. To je ogromna šansa da dođu investitori, da se uloži novac u BiH. Nema druge opcije nego da se sjedi, razgovora i dogovora. Da se usvoji bilo koji zakon, moraju se složiti svi jer svi koji rade protiv toga direktno uništavaju Bosnu i Hercegovinu.

Evropski zvaničnici kažu da smo više uradili za jednu godinu nego proteklih deset, osvojili smo 16 zakona od toga sedam evropskih, došli na vrata Evropske unije. Sjedim s ljudima koji negiraju genocid, s kojim sam se pucao u ratu, ali šta da radimo?! Da se s njim tučem i svađam, a djeca nam odoše. Mi ne damo ništa na štetu države, ovo su lagali i petljali. Ustavni sud je zaštićen, državna imovina također, bolje danas stoji država nego prije godinu dana barem tri puta. Dodik ide na sud, šuti, sankcionirani su svi u RS-u.

Amerikanci su mu dali priliku, i ja sam išao u Banja Luku, ali kada je prešao liniju, mi smo se odmakli. Dodik se polahko zakopava u rupu. Oni gube od države 3:0, svi oni koji je ne vole, jer institucije štite državu. HDZ BiH je imao više pozicija u Vladi FBiH nego SDA, to je tako bilo, Trojka danas ima deset ministarstava, a HDZ pet. Gdje im je matematika? Treba razbiti njihove laži, zovem ih na televiziju, Bakira i Komšića ali ne smiju", kazao je Konaković.

Treba napomenuti da je Konaković najavio posjetu ministra poljoprivrede FBIH i ministra izbjeglica i raseljenih lica gdje će građani imati priliku postaviti sve probleme na sto i dobiti konkretne odgovore o grani koja najviše zanima ovaj kraj, a to je poljoprivreda.

U Mostaru Konaković se sastao sa članovima i kandidatima Naroda i Pravde koji u ovom gradu izlaze na izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara", saopći su iz stranke Narod i Pravda.

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije