Elmedin Konaković verbalno napadnut u Tuzli: Reagovala i policija

14
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković verbalno napadnut u Tuzli: Reagovala i policija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik stranke Narod i Pravda, nalazio se u nedjelju u Tuzli gdje je bio verbalno napadnut. 

Na početku predizborne kampanje NiP-a, u Tuzli je u nedjelju, 8. septembra, održan skup, a predsjednik ove stranke i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković je doživio neugodnosti, o čemu je obaviještena i policija.

"Policijski službenici Policijske stanice Centar jučer su postupali po prijavi Š. S. a u vezi narušavanja javnog reda i mira u Tuzli prema licu E. K. S tim u vezi, poduzimaju se sve potrebne radnje u cilju dokumentovanja prekršaja, naročito drsko ponašanje, iz Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, o čemu će nakon utvrđivanja svih potrebnih činjenica, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćili su iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Očajni Audijevi radnici odlučili se na nevjerovatan potez: "Nijedno vozilo neće izaći iz tvornice"

Očajni Audijevi radnici odlučili se na nevjerovatan potez: "Nijedno vozilo neće izaći iz tvornice"

Navodno Konakoviću su upućene prijetnje, uvrede i psovke od strane jednog muškarca, koji je ministra vanjskih poslova BiH pozvao i na fizički obračun, nakon čega je reagovalo obezbjeđenje koje je pozvalo policiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije