Narednih dana nestabilno vrijeme, u Bosni s pljuskovima

Radiosarajevo.ba
Narednih dana nestabilno vrijeme, u Bosni s pljuskovima


U Hercegovini će sutra biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni će biti pretežno sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana u Bosni će doći do povećanja oblačnosti, a od večernjih sati i tokom noći na petak će biti oblačno sa slabom kišom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vjetar će prijepodne biti umjerene jačine, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna većinom između 24 i 28 stepeni.

U Bosni će u petak, 27. aprila, biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno, u Bosni se očekuje slaba kiša u ranim jutarnjim satima. U Hercegovini će prijepodne biti pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana se očekuje razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14. Najviša dnevna većinom između 18 i 23, a na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u subotu, 28. aprila, bit će pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni će biti s pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine, jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna većinom između 24 i 29 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije