Meteoalarmi na snazi i narednih dana: Nakon snijega u BiH stižu orkanski vjetrovi

Radiosarajevo.ba
Meteoalarmi na snazi i narednih dana: Nakon snijega u BiH stižu orkanski vjetrovi
Nakon velikih snježnih padavina, koje su od ranog jutra prvog dana vikenda zahvatile veliki dio Bosne i Hercegovine, u našu zemlju narednih dana stiže velika promjena vremena.

Zbog takvih najava i tokom narednih dana u cijeloj BiH na snazi ostaje narandžasti ili žuti meteoalarm, a građani se pozivaju na oprez jer nas očekuju jaki vjetrovi, sa orkanskim udarima i do 110 kilometara na sat.

meteoalarm_fhmzbih_10_12_2017_prtscr.jpg - undefined

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ističu kako će u nedjelju vrijeme, tokom većeg dijela dana, biti poprilično ugodno, sve do predvečerja, kada nas očekuju olujni udari vjetra. Temperature će iznositi od -10 do 4 stepena Celzijusa. 

Slično vrijeme nas očekuje i u ponedjeljak, s tim da će uz vjetar na zapadu i jugozapadu zemlje padati kiša. Također, izmijenit će se i temperature, te nas očekuje topliji dan sa temperaturama od 2 do 14 stepeni Celzijusa.

fucz_upozorenje_vjetar_facebook.jpg - undefined

I iz Federalne uprave Civilne zaštite, kao i iz drugih spasilačkih službi, stigla su upozorenja za građane i molbe da u narednim danima, zbog olujnih vjetrova, ograniče svoje kretanje i zaštite svoju imovinu.

Najavljeno je kako će prosječna brzina vjetra iznositi od 40 do 60 kilometara na sat, sa udarima do 110 kilometara na sat u pojedinim dijelovima zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije