Nakon sastanka sa Zvizdićem, DF saopćio da neće podržati zakon o akcizama

Radiosarajevo.ba
Nakon sastanka sa Zvizdićem, DF saopćio da neće podržati zakon o akcizama
Na traženje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića danas je održan sastanak sa Klubom zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz DF-a.

"Prije svega, želimo konstatovati da su razgovori protekli u vrlo otvorenoj i korektnoj atmosferi i da su obje strane bile svjesne važnosti rješevanja pitanja akciza za dalji razvoj infrastrukturne putne mreže u Bosni i Hercegovini. Gospodin Zvizdić je sa pozicije koju obavlja, vrlo detaljno objasnio motiv koji njega i vladajuću strukturu obavezuju da ovo pitanje riješe na način koji već nekoliko puta nije prošao na Zastupničkom domu Parlamenta BiH", kazali su iz DF-a.

Dalje su dodali "uvažavajući sve te razloge i posebno cijeneći korektan i otvoren pristup ovom razgovoru gospodina Zvizdića, zastupnici Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ipak i dalje ostaju pri ranijem stavu, a to znači da neće podržati ovakav Zakon".

"Ovaj put nećemo ponavljati sve razloge zbog čega smo protiv ,a oni su poznati,već ćemo dodati još jedan a to je da su predviđenim planom izgradnje putne mreže neki dijelovi BiH potpuno zaobiđeni, kao što je to slučaj, recimo sa područjem tuzlanskog kantona. Naravno, spremni smo za nastavak razgovora o ovoj temi ukoliko nam se ponude neki novi elementi koji bi negirali naše argumente protiv trenutno predloženog Zakona o akcizama", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije