Nakon 10 godina čekanja: Edin Džeko i Amer Bukvić grade zgradu u centru Sarajeva

5
L. M.
Nakon 10 godina čekanja: Edin Džeko i Amer Bukvić grade zgradu u centru Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mjesto gradnje zgrade na Marijin Dvoru

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko i bivši direktor BBI banke Amer Bukvić grade stambeno-poslovni objekat Premier Park u Sarajevu.

Džeko i Bukvić osnovali su firmu koja je investitor buduće stambeno-poslovne zgrade koja je planirana iza Sarajevo City Centra (SCC) na Marijin Dvoru. Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, ova zgrada bi trebala imati osam spratova.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo izdalo je 17. decembra 2013. godine urbanističku saglasnost, ali su zbog sudskog spora na početak radova čekali sve do sada.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Završetak radova na ovom objektu planiran je za decembar 2024. godine.

Edin Džeko u Sarajevu posjeduje nekoliko nekretnina. Dug je spisak nekretnina koje je on kupio, počev od Šipad Komerca u strogom centru grada, kojeg je platio skoro 5 miliona KM. U njegovom imovinskom kartonu je i luksuzni stan u Ferhadiji, kao vila u sarajevskom naselju Višnjik.

Mjesto gradnje zgrade na Marijin Dvoru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Mjesto gradnje zgrade na Marijin Dvoru

Džeko je u dubrovačkom hotelsko-turističkom naselju Babin Kuk kupio vilu koju je prema informacijama koje su se pojavile u medijima platio 2,6 miliona eura (nešto više od 5 miliona KM). Dijamant je zajedno sa svojim velikim prijateljem i bivšim reprezentativcem Senijadom Ibričićem izgradio turistički objekat u Grljevcu u blizini Splita. Radi se o zgradi sa šest stambenih jedinica s pogledom na more za koje su Džeko i Ibričić vrlo brzo našli kupce.

Dijamant je također vlasnik ekskluzivnog restorana Ezza u Dubrovniku.

Amer Bukvić je, podsjetimo, prvi Bosanac koji je izabran na listu 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji prema izboru 'Islamica 500' za 2018. godinu. 

Fotograf portala Radiosarajevo.ba obišao je radove na Marijin Dvoru, a u našoj galeriji možete pogledati kako napreduju.

Mjesto gradnje zgrade na Marijin Dvoru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Mjesto gradnje zgrade na Marijin Dvoru

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije