Najnovija informacija: Dr Kemal Dizdarević došao na ročište, šta će kazati o amneziji Alise Mutap?

5
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Dr Kemal Dizdarević došao na ročište, šta će kazati o amneziji Alise Mutap?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kemal Dizdarević

Na ročište u Sud Bosne i Hercegovine došao je i dr. Kemal Dizdarević, koji je naveden kao ključni svjedok u slučaju 'Dženan Memić'. 

Kemal Dizdarević je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da će se odazvati pozivu Suda BiH, a to je uradio i u srijedu, 7. juna. Na prethodnom ročištu, održavnom 29. maja, Sud je prihvatio njegovo svjedočenje. 

Njegov dolazak snimio je fotoreporter portala Radiosarajevo.ba, a Dizdarević nije davao izjave za medije. 

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Poznato je da je njegov iskaz, koji potvrđuje da prvooptužena Alisa Ramić (rođ. Mutap) nije imala amneziju, nije prihvaćen tokom prethodnog suđenja, koje je poništeno

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije