Najavljeno okupljanje ispred Ambasade Rusije: "Ne ruskoj politici u BiH"

9
Radiosarajevo.ba
Najavljeno okupljanje ispred Ambasade Rusije: "Ne ruskoj politici u BiH"
Saopćenje / Najavljeno okupljanje ispred Ambasade Rusije

U susret 25. novembru, Danu državnosti Bosne i Hercegovine neformalna grupa građana organizira press konferenciju "Ne ruskoj politici u BiH".

Press konferencija će biti organizirana u srijedu, 24. novembra u 11 sati ispred sjedišta Ambasade Rusije u Sarajevu, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine i član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost pozvao je na velike proteste pred ruskom ambasadom, te da se ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov proglasi personom non gratom.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Mehmedović je podsjetio da je američki predsjednik Joe Biden nakon povlačenja iz Afganistana pitao: zašto bi se Amerikanci borili za Afganistan, ako se za Afganistan neće boriti Afganistanci?

"Evo imamo priliku da se borimo. Pozivam na proglašenje ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova personom non gratom i velike proteste pred ruskom ambasadom dok dotični ne napusti BiH. Obavezno je tražiti njegovo protjerivanje iz BiH, a najmanje prestati komunikaciju sa njim", naveo je Mehmedović, te dodao:

"Šta nam drugo preostaje da bi smo dokazali ozbiljnost u svojoj borbi za BiH. Ovo je ruska intervencija rušenja pravne države u BiH, Ustava BiH i nametanje uslova i diktata državnim udarom. Kabuhov nije dao intervju za BHRT već otrkio scenarij razvoja događaja prema scenaristima iz Moskve".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije