Najavljeno drastično poskupljenje struje, poslodavci traže sastanak sa Novalićem

10
Radiosarajevo.ba
Najavljeno drastično poskupljenje struje, poslodavci traže sastanak sa Novalićem
FOTO: Radiosarajevo.ba / EP BiH/ Fadil Novalić

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave JP Elektroprivrede BiH postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice kako za privredu, tako i za stanovništvo i društvo u cjelini.

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto.

Zajednički zaključak da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se 5. oktobra 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Udruženje naglašava da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu.

Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije