Najavljeno drastično poskupljenje struje, poslodavci traže sastanak sa Novalićem

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Kada godinama ne prilagodjavas cijenu struje realnim troskovima prozivodnje desi se ovako nesto da moras odjednom povecati duplo. Struja i energenti su poskupili u cijelom svijetu. Znam da ce se odmah reci pa mi izvozimo struju imamo je dovoljno. Jeste, tako je 100,% ali onda nema 590 miliona za borce, 200 miliona dodatnih za penzije i tonu drugih izdataka koje su vlade nonšalantno odobravale racunajuci na dodatnu lovu iz javnih preduzeca i poreza. Sada kada sve to lagano presušuje vrijeme je za povecanje cijena ili stezanje kaiśa, pitanje je na sta smo vise spremni.

GGGenerator

Ovo je dezinformacija privrednika .Nije istina da je predviđeno poskupljenje ovoliko. Kada privrednici bez razloga dižu svoje cijene u nebesa onda se ne bune jer žele za godinu dana zaraditi ono što na zapadu zarađuju i stvaraju generacijama. Neka malo i privrednici osjete kako je potrošaćima kada preko noći poskupe svoje proizvode bez najave i opravdanja.

JA1

Kao i uvijek kod svakog poskupljenja energenata traži se 100% da bi se dobilo 30%. I da onda još Fadil ispadne spasioc naroda. Koja lopovija i fukara.

Ghost

Necemo je placati. Iskljucite je svima, ali je necemo placati!!! Dosta je vaseg sranja, narod ce konacno izaci na ulice !!!

YXYX

Necemo je placati. Iskljucite je svima, ali je necemo placati!!! Dosta je vaseg sranja, narod ce konacno izaci na ulice !!! ka Ghost Šta ima narod sa tajkunima ?????

dP

Potrošači da plaćaju vaše promašaje sa blokom 7 ? Pripazite da vi ne zaplatite. #(R)evolucija.

REGenerator

Ovo je dezinformacija privrednika .Nije istina da je predviđeno poskupljenje ovoliko. Kada privrednici bez razloga dižu svoje cijene u nebesa onda se ne bune jer žele za godinu dana zaraditi ono što na zapadu zarađuju i stvaraju generacijama. Neka malo i privrednici osjete kako je potrošaćima kada preko noći poskupe svoje proizvode bez najave i opravdanja. ka GGGenerator Prvo EP je privreda. Drugo EP imala prihod 1000 miliona, a dobit 9,5 miliona. Zašto treba da (ako uzmemo da će pola poskupljenja od 70% pripasti EP pola NOS) povećati prihod i dobit EP za 350 miliona. Treće ta priča kako privrednici za godinu zarade ono što negdje generacijama grade je šuplja bazirana na par desetaka privrednika na spram par desetaka hiljada koje hajmo reci preživljavaju. Četvrto nije isto jer je EP monopolista. Peto mislis da će domaćinstvima ovo biti mal udar na kućni buđet, a nemoj platiti isključit ce ti bez obzira što u UN deklaraciji kaze da nemaju pravo ostaviti čovjeka bez struje i vode ako nema da plati jer je okrutno i nečovječno. Naše za to boli uho. Šesto poskupljenje energenata, poskupljenje svega ostalog.

REgenerator

Da ne bi bilo samo jedna strana novčića, ok je poskupljenje kad je to nužno, ali uz objasnjenje razloge za isto, a povećanje prihoda već profitabilnoj monopolisticki javnim kompanijama (u kojoj radnici imaju više nego dobra primanja u odnosu na primanja radnika u privredi, EPBiH, EPHZ, NOSBiH) za 35% do 60% mora imati dobro debela i dokaziva pojašnjenja

Katy

Industrijska struja je ionako vec preskupa! Dokle ce ljudi koji rade i privredjuju biti kaznjavani za svoj rad? Jelka najavljuje nove kase , ovi poskupljenje struje. Oa to vise ni Rockfeler ne moze podnijeti. Dikle cemo mi placati njihov nerad i nesposobnost i pustiti da nam uzimaju lopatom zesko zaradjeni novac?

Pravda

Ma ovdje ce rat izbit 100% ovi monstrumi nemaju razuma. Prokockali novac u bloku 7 rudnike moraju zatvarat,sad obicni narod da snosi troskove neznalica u vkasti ,na oruzje narode,brani se od monstruma.

/ Najnovije