Izbori / Na skupu SDA stotine ljudi s porukom "dosta je kaveza u koji su nas okovali"

27. 10. 2020. u 22:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 318

U banovićkoj MZ Grivice održan je još jedan od predizbornih skupova Stranke demokratske akcije (SDA) na području Tuzlanskog kantona, na kojima nisu poštovane epidemiološke mjere Federalnog kriznog štaba.

Pred nekoliko stotina posjetitelja u Grivicama govorili su kandidati sa liste SDA za općinsko vijeće Alemdin Berbić Almedin, Lejla Pozderović, Mersed Dobrnjić, Sabina Softić i nositeljica liste SDA za OV Minela Agić.

"Večerašnji skup je pokazatelj da je građanima Banovića dosta kaveza u koji su nas okovali", poručili su iz SDA Banovića.

"U stanju smo osigurati uslove za život , a ne preživljavanje. U stanju smo osigurati uvjete za dostojan život svakog našeg građanina ", istakla je Minela Agić.

Podsjetimo, iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u ponedjeljak su donijeli nove mjere, između ostalog da su maske obavezne na otvorenom na cijelom teritoriju FBiH, dok se na otvorenom može okupiti do 100 osoba uz obaveznu fizičku distancu. Ako je suditi po slikama iz okoline Banovića, nijedan od epidemioloških uslova nije ispunjen.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)