! / Na poziv VTK BiH se odazvalo 4000 privrednika za imunizaciju u Srbiji

27. 03. 2021. u 11:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Jutros je u Belexpo centru u Beogradu započela vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

Vakcinacija će biti vršena danas i sutra.

Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija.

"VTK/STK BiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore , a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja. Budući da će pored 4 ooo bosanskohercegovačkih privrednika iz Bosne i Hercegovine, veliki broj njih biti i iz ostaliha zemalja regiona, Komora upućuje veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti", navodi se u saopćenju.

Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka, “budućnost regiona je Region bez granica.”

"Iako zahvalni nadamo se da će pandemija koronavirusa proći i da nam u budućnosti neće trebati ovakve ili slične aktivnosti. Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona", saopćeno je iz VTK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)