? / Dodatna nejasnoća: Na kutiji u kojoj su sporni respiratori stoji adresa crkve u Irskoj!

29. 04. 2020. u 18:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Uz sve druge nejasnoće oko nabavke 100 respiratora, koje je obavilo poljoprivredno gazdinstvo "Srebrena maila", javnost je tokom dana zaintrigirala i naljepnica na dnu kutije u kojoj su dostavljeni respiratori - nedovoljno vidljiva na fotografijama sa aerodroma od subote.

N1 je oobjavio fotografiju na kojoj se jasno vidi oznaka na pošiljci respiratora koja je trenutno na carini na aerodromu u Sarajevu.

A na njoj stoji: "Add: The Black Church, St.Mary's Place, Dublin 7, Ireland; WWW.well-kang.com."

Posjetom na web stranicu čiji link je nalijepljen na kutiju, nećete saznati mnogo. Ipak, jednostavna internetska pretraga ove adrese, uz naziv kompanije sa web stranice "WELL KANG LIMITED" vodi nas do informacije da je kompanija registrovana na adresi gdje se nalazi crkva u Dublinu, da ima jednog zaposlenog i da je direktor kompanije u Irskoj izvjesni Edvard Wang.

Kakve veze ima kompanija registrovana na adresi crkve u Irskoj sa respiratorima iz Kine koji su stigli u Sarajevo, kako se ova naljepnica našla na pošiljci - nastavak je na brojna pitanja na koje oni koji su nabavku sproveli još ne odgovaraju.

Paket sa respiratorom  - undefined

Foto: N1: Paket sa respiratorom


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA