Na Ilidži svečano otvoren Sportsko-rekreativni centar "Čarli" Emir Bogunić

1
Radisarajevo.ba
Na Ilidži svečano otvoren Sportsko-rekreativni centar "Čarli" Emir Bogunić
Foto: Općina Ilidža / Otvaranje Sportsko - rekreativnog centra

Sportsko-rekreativni centar "Čarli" Emir Bogunić, smješten uz obalu rijeke Željeznice kod mosta Alije Izetbegovića, večeras, 20. jula, zvanično je otvorio svoja vrata posjetiocima koji će uživati u mnogobrojnim sadržajima koje park nudi.

Centar površine oko 15.000 metara kvadratnih nudi različite mogućnosti kako bi najmlađi mogli uživati u kolektivnim loptaškim sportova poput rukometa, košarke, odbojke na pijesku i malog fudbala.

Uz pogodnosti različitih sportskih aktivnosti koje sportsko-rekreativni centar pruža, nalazi se i staza za trčanje, kao i brojne fitness sprave.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Osim navedenog, ovaj sportsko-rekreativni centar sadrži tri igrališta sa mobilijarom, prilagođen najmlađima kao i igralište prilagođeno za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Sadržaj kakav je do sada nedostajao, svečano su otvorili načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Javnog preduzeća Ilidža Jasmin Viteškić.

Načelnik Muzur nije skrivao svoje zadovoljstvo zbog činjenice da će djeca, mladi i svi ostali zainteresovani imati svoju oazu mira otvaranjem najvećeg parka na području općine Ilidža, ali i šire.

Zbog poplave zgrada Općine Ilidža bez struje, objavili važne informacije za građane

Zbog poplave zgrada Općine Ilidža bez struje, objavili važne informacije za građane

"Posebno sam sretan jer smo uspjeli da najmlađim stanovnicima Općine Ilidža ponudimo nešto što dosada nisu imali. Vjerujem da će ovaj park biti prepun razigrane dječice, ali i mladih koji će svoje slobodno vrijeme nastojati adekvatno iskoristiti. Potrudili smo se da sadržaj parka bude raznovrstan i da najmlađe generacije svoje vrijeme provode u igri, ali i da ostali građani uživaju u svemu ovome što ovaj park nudi. Ovo je jedan vrlo obiman sportsko-rekreativni centar i siguran sam da će svim korisnicima pomoći da osjete užitak vježbanja i pobude interes u nove pokrete i mogućnosti koje im njihovo tijelo pruža", istakao je Muzur.

Kamen-ploču ČARLI Emir Bogunić, po kojem je ovaj centar i dobio naziv otkrili su Muzur i kćerka rahmetli Emira Bogunića – Čarlija, Adisa Bogunić.

Emir Bogunić - Čarli, bio je komandir voda Četvrte motorizovane brigade i jedan od njenih najistaknutijih boraca. Najvišim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan" odlikovan je 1993. godine, a posthumno je 1994. godine odlikovan "Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima" i proizveden u čin pukovnika Armije RBiH.

Poginuo je 28. jula 1993. godine na Golom brdu na Igmanu.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu Čarli je bio sinonim za sport na slobodnoj teritoriji općine Ilidže, s obzirom da su svi sportski kolektivi nosili to ime.

Dvorana za koju je kamen temeljac postavljen 1985. godine: Temelji u Mostaru stajali godinama

Dvorana za koju je kamen temeljac postavljen 1985. godine: Temelji u Mostaru stajali godinama

Svečanom otvaranju Sportsko-rekreativnog centra "Čarli" Emir Bogunić prisustvovao je i velikih broj djece, kao i članovi omladinskih selekcija ilidžanskih fudbalskih, košarkaških i odbojkaških klubova, ali i drugih udruženja. Takođe, otvorenju i druženju sa najmlađima prisustvovao je i Amar Gegić, ilidžanac, sportista i reprezentativac BiH u košarci, koji trenutno igra za francuski Paris Basketball klub, ekipi koja se takmiči u elitnom rangu jedne od najjačih evropskih liga.

Nakon obilaska centra upriličeno je druženje uz revijalne sportske utakmice i muzički program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije