Dvorana za koju je kamen temeljac postavljen 1985. godine: Temelji u Mostaru stajali godinama

0
Radiosarajevo.ba
Dvorana za koju je kamen temeljac postavljen 1985. godine: Temelji u Mostaru stajali godinama
Foto: Screenshot/ BHRT / Počela izgradnja dvorane u Mostaru

Više od 30 godina Mostarci čekaju sportsku dvoranu. 1985. godine postavljen je kamen temeljac, a otvaranje je najavljeno za dvije godine. Od tada u središtu Mostara, temelji dvorane stoje kako su i postavljeni iako je do sada uloženo više od 20 miliona maraka.

Ipak, danas je nastavljena gradnja dugo najavljivane sportske dvorane.

Metalna kapija, obrasla višegodišnjim šipražjem, otvorena je i na gradilište su stigli radnici. Umjesto betonskih stupova i čeličnih šipki, uskoro bi trebala niknuti ozbiljna građevina koja će biti dom sportskim, kulturnim i društvenim zbivanjima.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Nakon više desetljeća počeo je nastavak izgradnje sportske dvorane u središtu Mostara. Procjenjuje se da bi vrijednost bila oko 40 miliona maraka, a trebala bi završiti sa izgradnjom za oko godinu i pol, piše BHRT.

"Ovo što radimo sada je podrumski dio još uvijek. Radimo neke kanale pa ćemo kasnije raditi pristupne stepenice, ploču od nule koja definira zadnji nivo tribina“, kaže Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju sportske dvorane, Mostar.

"Mostar će konačno imati jednu pravu, evropsku, modernu dvoranu koja nam fali, koja je odavno započeta i mislim da je to na zadovoljstvo svih građana grada Mostara a sportista pogotovo", kaže Senad Kevelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije