Općina Ilidža najavila radove: U toku sanacija mosta na magistralnom putu M-17

0
Radiosarajevo.ba
Općina Ilidža najavila radove: U toku sanacija mosta na magistralnom putu M-17
Foto: Twitter / Ilidža most

Općina Ilidža objavila je u ponedjeljak, 22. maja, da se obavljaju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Željeznice na putu M-17.

Kako su naveli iz Općine, počeli su uklanjanjem nakupljenog smeća i taloga ispod samog mosta, a isti bi u narednom periodu trebao biti saniran.

Radovi na mostu preko kojeg prelazi jedna od najvažnijih i najfrekventnijih saobraćajnica na području općine Ilidža uključuju zamjenu ograde, rasvjete, kao i obnovu pješačkih staza i asfaltne podloge.

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

"Nakon što se okončaju radovi koji se izvode pod mostom uslijedit će i već spomenuta rekonstrukcija gornjeg dijela mosta, zbog čega će na mostu u funkciji biti samo jedna saobraćajna traka.

Ovom prilikom molimo građane za razumijevanje zbog mogućih gužvi u saobraćaju te apelujemo da koriste alternativne puteve", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, iako su radovi bili najavljeni, zbog gužve i nestrpljenja vozača danas u jutarnjim satima 23. maja, dogodila se prva saobraćajna nesreća na ovom dijelu saobraćajnice.

U sarajevskom naselju Lužani, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je sudjelovao jedan automobil, a jedna osoba dobila je lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije