Na dnevnom redu i izuzimanje KCUS-a iz moratorija na zapošljavanje

Radiosarajevo.ba
Na dnevnom redu i izuzimanje KCUS-a iz moratorija na zapošljavanje
Foto: RSA / Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Vlada Kantona Sarajevo će na današnjoj sjednici razmatrati izuzimanje Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) iz moratorija na zapošljavanje.

Ovakav prijedlog našao se na dnevnom redu nakon što je doveden u pitanje prijem sepcijalizanata i potrebnog ljekarskog kadra u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u BiH.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić zvanični je predlagač tačke dnevnog reda koja glasi „Prijedlog zaključka o izuzimanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu iz moratorija na zapošljavanje“.

Kantonalna vlada će na današnjoj sjednici razmatrati i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja 2019. godine te programe rada i finansijske planove Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, Zavoda za bolesti ovisnosti i Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za prijem 15 državnih službenika i 11 namještenika u Kantonalni sud u Sarajevu, čiji je izvjestilac ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić, kao i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti Ministarstvu finansija za prijem u radni odnos jednog državnog službenika na neodređeno vrijeme, a čiji je izvjestilac ministar finansija KS Amel Kovačević. Pored ovih prijedloga, Vlada KS razmatrat će i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenih radnih mjesta u Kantonalnoj upravi civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije