Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 5 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do nedjelje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša/Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji preteženo oblačno vrijeme. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Livno, Sarajevo, Srebrenica 14; Bugojno, Drvar, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla 15; Bihać, Doboj, Trebinje, Zenica 16; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Zvornik 17; Neum 19; Mostar 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Opšta slika biće dosta promjenljiva. Nestabilne vremenske prilike praćene padavinama, kod meteoropata će povremeno uzrokovati nešto jače tegobe poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova. Povoljna okolnost je da uz umjerene temperature, bez većih oscilacija, osjet sparine neće biti suviše izražen. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, koji ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno je moguća slaba kiša, a poslije podne i dio večeri lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura zraka oko 21 °C.

U četvrtak umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, koji ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveru zemlje do 27 °C. 

Katastrofalna situacija u bh. gradu: Zaplavljeno više objekata i usjeva

Katastrofalna situacija u bh. gradu: Zaplavljeno više objekata i usjeva

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na sjeveru i zapadu Hercegovini intenzivnije padavina praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Na planinama i visoravnima očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, u sjevernim područjima Bosne do 28 °C. 

U subotu u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom noći u Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Na planinama i visoravnima povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 21 do 27, na jugu i sjeveru zemlje do 29 °C. 

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sunčanije u prvom dijelu dana. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, očekuju se u Hercegovini i istočnim područjima Bosne, a poslije podne i tokom noći širom zemlje. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, a dnevna od 20 do 26, u sjeverim područjima Bosne do 28 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije