Na aerodromu Sarajevo sve stalo na jednu minutu zbog smrti Elvedina Begića

7
Radiosarajevo.ba
Na aerodromu Sarajevo sve stalo na jednu minutu zbog smrti Elvedina Begića
Foto: MAS / Na aerodromu Sarajevo odata počast Elvedinu Begiću

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u nedkjelju, 2. juna, održana je komemoracija Elvedinu Begiću, koji je bio izvršni direktor za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju i dugogodišnji član Uprave aerodroma Sarajevo.

Preminuo je 31. maja u 64. godini života.

U holu zgrade Terminala B okupio se veliki broj prijatelja, članova porodice, dugogodišnjih saradnika, te kolega iz oblasti avijacije i sporta.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Rečeno je da je iza Elvedina Begića ostala velika praznina, ali da će kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo vječno čuvati spomen na ovog izuzetnog čovjeka, koji je dao nemjerljiv doprinos pri podizanju iz pepela ovog preduzeća za vrijeme i nakon ratnih dešavanja, ali i za njegov dalji kontinuirani rast i razvoj.

Na početku komemoracije okupljeni su minutom šutnje odali počast direktoru Begiću, a zatim su o njegovom životu, djelu i uspomenama govorili: Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Bakir Karahasanović, bivši direktor Medunarodnog aerodroma Sarajevo, Amadeo Mandić, predstavnik federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Nikolina Bušić, pomoćnica direktora Sektora saobraćaja, Amel Kosovac, dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, te Emir Spahić, bivši kapiten bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije i tehnički direktor BH fudbalske reprezentacije.

Uspomene i sjećanja na Elvedina Begića prikazane su i kroz fotografije koje su se emitovale na velikom ekranu, oslikavajući njegovu predanost kako aerodromu i avijaciji, tako i sportu u našoj državi, posebno fudbalu.

Održana komemoracija: Brojni prijatelji se oprostili od Elvedina Begića

Održana komemoracija: Brojni prijatelji se oprostili od Elvedina Begića

Rad svih aerodromskih operativnih službi na aerodromu, bio je potpuno zaustavljen na jedan minut.

Radnici Udruženja “Sarajevo-taxi” Sarajevo, su sirenama na vozilima odali počast.

"Knjiga žalosti bit će izložena i otvorena i naredne sedmice na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, kako bi svi koji žele mogli odati posljednju počast Begiću", saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije