Nogometni savez BiH se oprostio od Elvedina Begića

0
Radiosarajevo.ba
Nogometni savez BiH se oprostio od Elvedina Begića
Foto: NS BiH / Elvedin Dino Begić

Nekadašnji predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Dino Begić preminuo je danas u 64. godini života, a od njega se oprostio i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Begić je rođen 24. oktobra 1960. u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu, a od 1983. godine zaposlen je na aerodromu Sarajevo, gdje je obavljao funkciju Izvršnog direktora za saobraćaj. Od 1979. godine bio je aktivno uključen u rad FK "Butmir" u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a bio je i član uprave kluba.

Kao sportski radnik bio je delegat u Skupštini FSKS, član Predsjedništva FSKS, te član Komisije za bezbjednost i stadione NS/FS BiH. 17. septembra 2012. godine izabran je za predsjednika FSKS. 18.4. 2011. godine imenovan je za člana Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, tijela konstituisanog od strane FIFA. Obavljao je funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

Bh. državljanka uhapšena u velikoj akciji italijanske policije

Bh. državljanka uhapšena u velikoj akciji italijanske policije

Funkciju predsjednika NS BiH obavljao je od kraja 2012. do 2020. godine. Za vrijeme njegovog mandata izboren je prvi plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo.

"NS/FS BiH izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Elvedina Begića", naveli su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije