Poznato kada i gdje će se održati komemoracija i dženaza Elvedinu Begiću

1
Radiosarajevo.ba
Poznato kada i gdje će se održati komemoracija i dženaza Elvedinu Begiću
Foto: Olimpijski komitet BiH / Elvedin Begić

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine podijelio je vijest o smrti istaknutog sportskog radnika, člana Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH i dugogodišnjeg predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Elvedina Begića.

"Elvedin Begić je svojim angažmanom kao član Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH, dao veliki doprinos kvalitetnom radu organa i tijela Olimpijskog komiteta BiH, te unapređenju sporta i sportskog sistema Bosne i Hercegovine", naveli su iz komiteta.

Elvedin Begić je rođen 24. oktobra 1960. u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu. Od 1979. godine aktivno je bio uključen u rad FK “Butmir” u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a kasnije bio član uprave kluba.

Rekordna izgradnja autocesta u FBiH: Gdje se trenutno grade novi kilometri?

Rekordna izgradnja autocesta u FBiH: Gdje se trenutno grade novi kilometri?

"Kao izuzetan i cijenjen sportski radnik dao je nemjerljivi doprinos razvoju sporta u BiH, a posebno u nogometu gdje je i bio najviše angažovan. Begić je u svojoj sportskoj karijeri bio i delegat u Skupštini FSKS, član Predsjedništva FSKS, član Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, a obavljao je i funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost", navodi se u saopćenju.

Za vrijeme njegovog prvog mandata u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, fudbalska reprezentacija BiH je uspjela izboriti plasman i učešće na jedinom velikom takmičenju do sada, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Nogometni savez BiH se oprostio od Elvedina Begića

Nogometni savez BiH se oprostio od Elvedina Begića

Saopćeno je da će se komemoracija će se održati u nedjelju, 02.06.2024. godine u 15:00 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a dženaza će biti obavljena isti dan u 17:00h nakon Ikindija namaza u Butmiru.

Olimpijski komitet BiH upućuje izraze iskrenog saučešća porodici, prijateljima, Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH i sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini na gubitku istaknutog čovjeka i sportskog radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije