Muzur: Dobili smo garancije da se broj migranata u Blažuju neće povećavati

0
Radiosarajevo.ba
Muzur: Dobili smo garancije da se broj migranata u Blažuju neće povećavati
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Nermin Muzur

Načelnik Općine Ilidže Nermin Muzur na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo govorio je o migrantskoj krizi na području njegove općine.

"Hvala svim stanovnicima Općine Ilidža koji još uvijek pored svih problema imaju najviši prag tolerancije i pozivam ih da takvi i ostanu. Samim mojim imenovanjem na ovu funkciju prepoznao sam migrantsku krizu kao problem koji se mora rješavati u interesu građana.

Ono što mogu reči da ako me išta može obradovati kada je u pitanju ova tema, je garancija da se u migrantskom centru u Blažuju broj neće povećati ni za jednu osobu. Ono što je važno da kada je u pitanju Ilidža mi imamo nekoliko problema. Jedan od njih je i kapacitet policijske uprave. Također od predstavnika međunarodnih zajednica očekujemo jaču podršku", kazao je Muzur.

On je istaknuo da mora doći do poboljšanja uslova na području migrantskog centra u Blažuju, kako bi se podigla sigurnosna situacija za građane ove mjesne zajednice.

"Mogu još jednom da uputim apel svima onima koji su zaduženi za rješavanje ovog problema je da urade sve ono što je u njihovoj nadležnosti da teret migrantske krize ne treba da nose jedna ili dvije jedinice lokalne zajednice", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije