Muriz Memić uoči današnje odluke Suda: Evo koja su njegova očekivanja

3
N. Ž.
Muriz Memić uoči današnje odluke Suda: Evo koja su njegova očekivanja
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget

Nastavak postupka pred Apelacionim sudom Bosne i Hercegovine u slučaju Dženan Memić očekuje se danas, a otac tragično preminulog mladića Muriz Memić na putu je ka ročištu. 

Ročište počinje u 10 sati, a Muriz Memić je na portal Radiosarajevo.ba podijelio svoja očekivanja od današnjeg suđenja. 

"Očekujem da će se prihvatiti svjedočenje dr. Kemala Dizdarevića. To je i logično, jer je originalna presuda ukinuta jer sudija Branko Perić nije prihvatio njegov iskaz", rekao je Memić za naš portal. 

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Što se tiče samog postupka, smatra da će brzo biti gotov

"Mislim da će uskoro biti poznata nova optužnica. Osim dr. Dizdarevića, očekujem prihvatanje još nekoliko ekspertskih iskaza", rekao je na kraju razgovora Muriz Memić. 

Dženan Memić
Foto: Privatni album : Dženan Memić

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije