Muriz Memić sa suzama u očima: "Ovo je početak, trajat će..."

1
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić sa suzama u očima: "Ovo je početak, trajat će..."
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića nije mogao skriti suze u očima, dok je davao prvu reakciju na jutrošnje pretrese u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

Pretrese vrše pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužilaštva BiH, s ciljem prikupljanja dokaza, a prema informacijama koje smo dobili, uhapšene su dvije osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici SIPA-e pretresaju kuću Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara. Pretresa se i kuća Hasan Dupovca, uposlenika Uprave policije MUP KS. Dupovac je 2016. godine bio šef Odsjeka za saobraćaj MUP KS.

Gostijući u programu TVSA, Muriz Memić „pozdravio“ je Dalidu Burzić, bivšu glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo.

"Ovo je tek početak, trajat će...", kazao je Memić. 

Zahvalio je glavnoj državnoj tužiteljici Gordani Tadić, postupajućem tužiocu, naordu na podršci, medijima... Kako je kazao, pet godina su čekali na ovaj momenat, te je podsjetio da mu je advokat Ifet Feraget na samom početku kazao da će procesuiranje potrajati.

Najavio je i protest ispred Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Advokat Feraget je kazao da ovo nije smjelo trajati pet godina. Rekao je da vjeruje da će biti procesuirani svi za koje postoje informacije da su umiješani u ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije