Muriz Memić pokreće novu peticiju: Molim građane da mi pomognu

2
Radiosarajevo.ba
Muriz Memić pokreće novu peticiju: Molim građane da mi pomognu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Memić i Feraget ispred Suda

Muriz Memić večeras se obratio javnosti uživo putem Facebooka.

Objavio je da je napravljena peticija kojom se traži ostavka kompletnog Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), te je zamolio građane da je potpišu.

"Očekujem i da Tužilaštvo BiH završi ovaj posao u najkraćem roku. Ništa se od mene ne može sakriti, ja znam dosta toga. Vodit će se i posebna istraga o tome kako je Dženan umro u Kliničkom centru, na koji način. Mnogi će se uhvatiti za glavu kako se to desilo", rekao je Memić.

Govorio je i amneziji Alise Mutap.

"Alisa nije imala amneziju, vi to znate. Zbpg te lažne amnezije ovo traje pet godina, potreba Tužilaštva i Dalide je ta amnezija, a svi znamo da je nikada nije ni bilo", poručio je Memić.

Najavio je i da ima dokumente o jednom članu Vrhovnog suda, ali da još neće to predočiti javnosti.

"Ne mogu ja to reći, Ifet (Feraget, op.a.) me je naučio kako to može, ali vidjet ćete", rekao je Memić.

Kada je riječ o protestima zbog slučaja smrti Dženana Memića, napomenuo je da su odgođeni do daljneg zbog koronavirusa.

"Korona je tu godinu, ali ovakvo stanje u pravosuđu traje 25 godina jer je krajnje vrijeme za promjene", glasi jedna od njegovih poruka.

Prisjetio se i da Parlament BiH "bježi od toga da se izmjeni Zakon o VSTV-u".

"Trebaju shvatiti da neću odustati ne zbog sebe, već se borim za sve građane, kao i Davor Dragičević", poručio je Memić.

Imao je i posebnu poruku.

"Pozivam sve građane da potpišu ovu peticiju koju ću predati VSTV-u da vide o čemu se radi, svi su oni isti kao Milan Tegeltija, ako neko valja, neka ga ponovo izaberu, nemam ništa protiv", napomenuo je Memić i poručio:

"Molim građane da mi pomognu i potpišu peticiju".

A peticiju možete potpisati OVDJE.

Objašnjenje UG "Dženan Memić" iz Sarajeva i UG "Pravda za Davida"

UG "Dženan Memić" iz Sarajeva i UG "Pravda za Davida" iz Banje Luke pokreću peticiju za smjenu svih članova Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV-a) BiH.

Članovi vijeća VSTV-a, podržali su kontinuirani nezakoniti rad predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, a pogotovo kada je riječ o posljednjim dešavanjima (slučaj Buha i Čegar), dogovaranja telefonom imenovanja sudija, te posredno djelovanje putem mita (slučaj Alešević, “Potkivanje”) na pojedine predmete.

Takvim postupanjem, članovi vijeća zajedno s predsjednikom Milanom Tegeltijom, srozali su dignitet i autoritet najveće pravosudne institucije u BiH.

Stoga, zahtijevamo i tražimo, da svi članovi VSTV-a BiH u najkraćem roku podnesu ostavke kao što je to uradio i predsjednik VSTV-a, te doprinesu da pravosudne institucije u BiH počnu zakonski i efikasno djelovati!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije