Memić o tužbi za klevetu: 'Neko ko je bio pored vašeg djeteta kada je ubijeno, sada vas još tuži'

6
N. Ž.
Memić o tužbi za klevetu: 'Neko ko je bio pored vašeg djeteta kada je ubijeno, sada vas još tuži'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Dolazak Muriza Memića na Općinski sud u Sarajevu

Otac Dženana Memića, Muriz Memić, počeo je novu pravnu borbu. Ovog puta kao optuženi po tužbi Alise Mutap Ramić za klevetu. 

Muriz Memić se povodom početka novog ročišta jutros pojavio pred Općinskim sudom u Sarajevu. Prije početka ročišta za portal Radiosarajevo.ba dao je prvi komentar.

"Danas će vještaci iznositi svoje nalaze. Čitav ovaj postupak je smiješan. Neko ko je bio pored vašeg djeteta kada je ubijeno, sada vas još tuži. Moj advokat je tražio da pripremimo ročište i da se prekine ovaj postupak, dok se ne okonča drugi. Da vidimo ko je to ubio Dženana.

Zemljotres nedaleko od granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Zemljotres nedaleko od granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Alisa tuži mene, ali ne tuži nekoga ko je nju pretukao. Njena porodica je izjavila da je ona pretučena. Alisa se žali da ne vidi na jedno oko, od tog udarca koji je primila. Ja ne vidim evo sedam godina na oba oka. Doživio sam sada na kraju da me ona tuži za neku klevetu", priča nam Muriz Memić.

Zatim je ponovo kazao da želi saznati samo ko mu je ubio dijete...

"To me samo zanima i neka pravosuđe nastavi raditi svoj posao. Uvijek se nađu čestiti i pošteni ljudi u pravosuđu, i u policiji ima takvih ljudi. Nade za pravdom, uvijek ima", podvukao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru prošle godine oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH u martu ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Postupajući tužitelji u predmetu, dokazivat će navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije