Muriz Memić o akciji u Hitnoj pomoći: Nadam se da će danas sve biti jasnije

12
N. Ka.
Muriz Memić o akciji u Hitnoj pomoći: Nadam se da će danas sve biti jasnije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Pripadnici SIPA-e uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Ovo akcija pokrenuta je po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženan u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao je da se klupko odmotava, Tužilaštvo ide dalje i dodao je da smatra da sada nema zaustavljanja.

"Mi očekujemo da ide ovo dalje i u dobrom smjeru. Mislim da će biti ono što smo govorili. Možda i ja nisam imao neke informacija, u jednom od razgovora sadašnji direktor Hitne pomoć Adem Zalihić nam je kazao da je Hitna pomoć kasno pozvana, sat vremena kasnije. Upitan je i sam odnos Alise koja nije kazala da je Dženan u nesvijesti. Sve će se to pokazao, ali sad za sad mogu da kažem da smo imali fin razgovor za Zalihićem", rekao je Muriz.

On ističe da mu je i rahmetli doktor Alija Čeljo kazao da je Dženan kasno doveden u bolnicu.

Muriz je poručio da je saradnja sa direktorom Zalihićem bila dobra i dodao je da je on ustupio svu dokumentaciju koju su tražili.

"Valjda će nam biti sve jasnije tokom današnjeg dana. Ja uvijek kažem neka odgovara ko je kriv, a ko nije i ne treba. Da su svi bili prema nama kao što je bio direktor Zalihić, sve bi ovo puno lakše i jasnije bilo", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije