Muriz Memić nakon optužnice: Nakon toliko godina, ovo je prvi i pravi potez

1
N. Ka.
Muriz Memić nakon optužnice: Nakon toliko godina, ovo je prvi i pravi potez
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog organizovanog kriminala i spriječavanja otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića.

Navode opužbe tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 88 svjedoka, od čega 16 uz dodijeljene mjere zaštite, kao i prilaganjem oko 150 dokaznih materijala.

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

1. Mutap Zijada, rođenog 1959. godine u Sarajevu
2. Ramić Alise (ranije Mutap), rođene 1996. godine u Njemačkoj,
3. Dupovac Hasana, rođenog 1973. godine u Hadžićima
4. Barić Josipa, rođenog 1963. godine u Sarajevu
5. Ožegović Muamera, rođenog 1981. godine u Foči

Muriz Memić, otac ubijenog Dženan Memića u razgovoru za Radiosarajevo.ba govorio je o podizanju optužnice i borbi koju vodi već pet godina.

"Nakon pet i više godina, konačno je ovo prvi i pravi potez, optužnica je podignuta protiv pet lica, bit će još osumnjičenih i uhapšenih. Ovo je pravi put.

Dalida Burzić mora da zna da nikada neću stati dok nju ne uhapse, jer ona je meni rekla nije on njega htio ubiti", kazao je Muriz.

Ističe da vjeruje u rad državnog tužilaštva i državnog suda.

Svjestan je kaže da ga čeka nastavak borbe, ali da je itekako svjestan svega i dodaje da je spreman.

"Tužilaštvo je saslušalo 88 svjedoka, 16 je zaštićenih, a bit će ih još, svima je više jasno o čemu se radi. Krenuo sam u ovu borbu i spreman sam i dalje.

Ponavljam ponovo, znam svaki dokument napamet, spreman sam opet svjedočiti, ali meni nije teško. Ja i kada spavam i kada sam budan, znam šta ću svjedočiti, ja živim s ovim", rekao je Muriz.

Muriz poručuje da su prijetnje koje su dobili njegove kćerka Arijana i on pokazatelj da su na pravom putu, putu istine i pravde.

"Očekivali smo takve reakcije u ovoj fazi. Vidim gdje smo ih barnuli. Ja im samo kažem, ja ovako živim od 2016. godine, a oni neka rade šta hoće i kako hoće", zaključio je Muriz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije