Muriz Memić nakon odluke Suda: Mjere kao mjere, samo neka proces ide

0
A. L.
Muriz Memić nakon odluke Suda: Mjere kao mjere, samo neka proces ide
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nastavak suđenja u slučaju "Dženan Memić"

Meni je bitno da proces ide dalje i da je Sud Bosne i Hercegovine nadležan. Tim riječima otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, prokomentirao je odluku Suda Bosne i Hercegovine da ukine sve mjere zabrane optuženima u slučaju prikrivanja dokaza i načina na koji je stradao njegov sin.

Zijad Mutap, Alisa Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić od danas mogu komunicirati sa svima, čak i međusobno, jer više nemaju nikakve mjere zabrane.

Muriz Memić nije mnogo zabrinut zbog toga.

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

"Što bi rekli - mjere kao mjere. Meni je to manje - više očekivano. Bitno je da proces ide dalje i da je Sud nadležan za ovaj predmet", rekao je Muriz Memić.

"Bitno mi je da optuženi i njihovi advokati ne mogu ukinuti presudu Vrhovnog suda koja kaže da se saobraćajna nesreća nije dogodila. A, ostalo je na Sudu BiH", dodaje Memić.

Kaže da ima informacije da je u prethodnom periodu Hasan Dupovac dobijao poruke od bivših komesara.

"Dobijao je poruke od dvojice bivših komesara i to preko osobe nadimka Mona. To je igrač Vahida Ćosića. Slali su mu poruke tipa 'ne brini, ne mogu oni tebi ništa'", rekao je Memić.

Ima i poruku za advokate optuženih koji se žale da on svojim medijskim nastupima vrši uticaj na svjedoke i pritisak na Sud.

"Neka se žale sindikatu prevoznika pa neka me oni kazne", poručio je Muriz Memić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije