Davor Dragičević: Ovih dana se najviše brinem za Muriza Memića

7
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević: Ovih dana se najviše brinem za Muriza Memića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević ispred Tužilaštva BiH

Otac stradalog Davida Dragičevića, Davor, govorio je za portal Radiosarajevo.ba. Između ostalog kazao je da se ovih dana najviše brine za Muriza Memića koji, kako tvrdi, gubi strpljenje.

"Pregurali smo vikend, bilo je snijega, bilo je svega. Ja do daljnjeg ostajem ovdje. Naravno, neću istruhnuti ovdje. To sam im ja jasno dao doznanja. Iz ove institucije (Tužilaštvo BiH op. a.) niko ne reaguje, ali to je do njih, nije do mene. Očekujem još malo Ifeta i Muriza da dođu.

U 12 sati će doći zamjenica visokog predstavnika Christiana Schmidta ovdje na sastanak. Pitali su me gdje. Ja sam im rekao 'pa, valjda znate gdje trenutno boravim i gdje mi je trenutno adresa'. Ovdje ćemo imati sastanak, ne želim da idem na drugo mjesto.

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Davor Dragičević ispred Tužilaštva BiH  - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Davor Dragičević ispred Tužilaštva BiH

Zahtjev je jasan s moje strane, a to je sastanak Ifeta Ferageta i Christiana Schmidta. Ifet ima i previše toga da mu kaže. Želi da ga upozori da je ovo zadnji momenat da reaguje, ako ne reaguje ja i Muriz ćemo dovesti građane pred OHR. Dovest ćemo dosta građana koji su za promjene, pa neka onda vide šta će biti.

Lično ću biti na čelu te kolone. Ako neće da rade u ovoj državi, istjerat ćemo ih. To neka budu sigurni. Danas ću to jasno reći i zamjenici visokog predstavnika. Neka budu spremni na sve", kaže Davor Dragičević.

Onda se osvrće na Muriza Memića.

"Ovo sve predugo traje. Ono što me najviše brine od četvrtka je da Muriz Memić nema više ni sabura ni strpljenja. Ljudi, nemojte se igrati. Do sada su Ifet i Muriz mene smirivali, sada smo se našli u drugačijim ulogama, da ja Muriza moram smirivati", kaže Davor.

Davor Dragičević ispred Tužilaštva BiH  - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Davor Dragičević ispred Tužilaštva BiH

"Jedan od naših zahtjeva na predstojećim protestima će biti ostavka kompletnog VSTV-a.

Svaki dan ja, Ifet i Muriz dobijamo sve strašnija saznanja o Tužilaštvu i načinu na koji su uvezani. Posebno o vrhu Tužilaštva i suda, naravno i entitetskih tužilaštava. Nema tu ni vjere, ni nacije, samo goli interes, novac...", dodao je Davor Dragičević.

U međuvremenu, sastanak Memića, Ferageta i Dragičevića sa međunarodnim predstavnicima, koji je trebao biti održan danas u 12 sati, pomjeren je za 16 i 30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije